HER YAŞ İÇİN SPOR (HEMSBALL)

HER YAŞ İÇİN SPOR (HEMSBALL)

HER YAŞİÇİN SPOR

            Azerbeycan ortaklı ‘BİRLİKTE HEMSBALL OYNUYORUZ’  projemiz de amaç milli sporumuz olan HEMSBALL’ı tanıtmak.  Hemsball, her yaştan insanın oynayabileceği zevkli ve eğlenceli yeni bir spor dalıdır. Kapalı ve açık alanlarda rahatlıkla oynanabilir. Hemsball oynarken topu tutabilmek ve servis atabilmek için mükemmel göz-ayak koordinasyonuna, yüksek odaklanma ve konsantrasyona, sahip olmak gerekir. 

Oyunun  amacı, Hemsball topunu yerde bulunan Hemsball hedef tahtası üzerindeki Hemsball çemberinin içine, çembere çarptırtmadan göndererek rakip oyuncu ve ‘’oyuncuların’’ alanına yere değmesini sağlamak ve rakip oyuncu ‘’oyuncuların’’ aynı amaca ulaşmasını önlemektir. Oyun ve ‘’oyuncuların’’ rakip alana gönderirken topu ayak bastıkları tablalarda her türlü tutma hakları vardır. Projede bulunan Fatma BAŞDUVAR, Suzan DEMİRTAŞ, Fırat DEMİRTAŞ’a ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz

30.05.2023 200

HER YAŞİÇİN SPOR

            Azerbeycan ortaklı ‘BİRLİKTE HEMSBALL OYNUYORUZ’  projemiz de amaç milli sporumuz olan HEMSBALL’ı tanıtmak.  Hemsball, her yaştan insanın oynayabileceği zevkli ve eğlenceli yeni bir spor dalıdır. Kapalı ve açık alanlarda rahatlıkla oynanabilir. Hemsball oynarken topu tutabilmek ve servis atabilmek için mükemmel göz-ayak koordinasyonuna, yüksek odaklanma ve konsantrasyona, sahip olmak gerekir. Yeni sporun ismi aşağıda belirtildiği gibi oyun esnasında ortaya konan performansın baş harflerinin birleşmesi sonucunda doğmuştur.

29-05-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

Oyunun  amacı, Hemsball topunu yerde bulunan Hemsball hedef tahtası üzerindeki Hemsball çemberinin içine, çembere çarptırtmadan göndererek rakip oyuncu ve ‘’oyuncuların’’ alanına yere değmesini sağlamak ve rakip oyuncu ‘’oyuncuların’’ aynı amaca ulaşmasını önlemektir. Oyun ve ‘’oyuncuların’’ rakip alana gönderirken topu ayak bastıkları tablalarda her türlü tutma hakları vardır. Projede bulunan Fatma BAŞDUVAR, Suzan DEMİRTAŞ, Fırat DEMİRTAŞ’a ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.


29-05-202329-05-202329-05-202329-05-202329-05-202329-05-2023